Lintjesregen in Bladel; 7 mensen gedecoreerd

Foto:

Dit jaar hebben zeven inwoners van de gemeente een onderscheiding en ere-decoratie mogen ontvangen; zes van hen werden gedecoreerd met een lintje, één inwoner werd zelfs geridderd voor zijn maatschappelijke inzet. De personen werden in aanwezigheid van de burgemeester in het zonnetje gezet.

Op Koningsdag, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, worden in Nederland traditiegetrouw Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de maatschappij. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in de Brabantse gemeente Bladel is dit het geval.

In Bladel worden jaarlijks een aantal personen verrast met een lintje. Deze personen hebben zich vaak jarenlang vrijwillig ingezet voor de samenleving en verdienen daarom deze bijzondere onderscheiding. De burgemeester van Bladel reikt de lintjes uit tijdens een officiële ceremonie op Koningsdag.

Een voorbeeld van een persoon die in Bladel een Koninklijke onderscheiding heeft ontvangen, is Davy Jansen. Hij heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger bij verschillende verenigingen en organisaties, zoals de lokale voetbalclub en stichting Duofietsen. Ook heeft hij zich actief ingezet voor het behoud van het lokale gemeenschapshuis en het organiseren van evenementen in de gemeente.

Het uitreiken van lintjes is een belangrijke manier om waardering te uiten voor mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de maatschappij. Het is een mooie manier om te laten zien dat vrijwilligerswerk en maatschappelijke betrokkenheid worden gewaardeerd en dat deze mensen een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving.