PSV wint in bloedstollende wedstrijd tegen Ajax de KNVB-beker

PSV heeft vanavond de KNVB Beker gewonnen. PSV moest tegen Ajax spelen in de Kuip in Rotterdam. Na een stevige en regelmatig ook ergerniswekkende strijd met Ajax in De Kuip voor de 11de keer de KNVB-beker gewonnen.

In de eerste helft waren de opstootjes talrijker dan de mooie acties. Ergerniswekkend was het hoe er om de haverklap werd gezeurd, geduwd, getrokken en gescholden. De mate van onsportiviteit was hoog.

De trainers van beide clubs gaven met gezeur op de arbitrage geen goed voorbeeld en dat gold helemaal voor de aanvoerders Tadic en de Jong. In totaal zijn er tijdens de wedstrijd elf kaarten gegeven.

Enkele minuten voor rust kopte Jarrad Branthwaite uit een vrije trap van Veerman naast. In de daaropvolgende tegenaanval werkte André Ramalho Brian Brobbey tegen de grond, maar kon Steven Bergwijn door en via het been van Branthwaite verdween de inzet van de ex-PSV’er in het doel en kwam Ajax op voorsprong.

Buitenspel in de tweede helft

Beide ploegen kregen in de tweede helft meerdere kansen om te scoren. Zo schoot Brobbey namens Ajax op de paal en werd een doelpunt van PSV’er Ramalho afgekeurd wegens buitenspel.

In de 67ste minuut was het alsnog raak voor de Eindhovenaren. Invaller Hazard tikte van dichtbij binnen na een voorzet van Simons. Na 90 minuten speeltijd en twee keer 15 minuten verlening stond de stand nog steeds gelijk met 1-1. Dat zorgde ervoor dat de winnaar via penalty’s bekend zou worden gemaakt.

Na missers van Brian Brobbey (over), André Ramalho (redding Rulli), Jurriën Timber (lat) en Ibrahim Sangaré (paal) bleef PSV-doelman Joël Drommel slim staan bij een strafschop recht door het midden van Edson Álvarez en schoot Fábio Silva de beslissende strafschop binnen.