Gewijzigde verkeerssituatie tijdens de 33 ste KempenOptocht

Foto:

Het regionale treffen van de beste wagenbouwers en loopgroepen uit de Kempenregio staat weer voor de deur. Op carnavalsmaandag 20 februari zal de 33ste editie van de KempenOptocht plaatsvinden. De start van de tocht der carnavalsoptochten is om 13.00 uur

Op verzoek van het MKB aan de Markt zal het centrum van Hapert tot circa 13.00 uur bereikbaar blijven voor voetgangers en fietsers. Er wordt geen entree geheven bij de toegangswegen. Bij enkele (grote) toegangsroutes kunt u een vrijwillige bijdrage doneren wat besteed wordt aan het prijzengeld van de deelnemers. Tijdens de optocht wordt u ook in de gelegenheid gesteld om uw waardering naar de deelnemers kenbaar te maken door een vrijwillige bijdrage te doneren. Dit kan contant maar ook digitaal via de QR-code. We hopen op uw gulle bijdrage.

Om de veiligheid van de deelnemers tijdens de optocht te waarborgen worden aan de buitenzijde van het parcours vanaf 11.00 uur dranghekken en bigbags geplaatst waardoor vanuit die zijde het niet mogelijk is het centrum van Hapert per auto te bereiken.

Vanaf circa 10.00 uur wordt de Wijer afgesloten om de deelnemers de gelegenheid te geven om zich op te stellen. U kunt tot 11.30 per auto het centrum van Hapert bereiken via de Oude Provincialeweg bij Autobedrijf van Mossel. Daarna wordt de toegang via die straat ook onmogelijk gemaakt. Tot 11.30 uur kunt u het centrum van Hapert bereiken via de route, Julianalaan – Oude Provincialeweg – Burgemeester van Woenseldreef. Daarna is deze route alleen toegankelijk voor de hulpdiensten.

Individuelen en kleine loopgroepen
In de KempenOptocht zorgen de individuelen en kleine loopgroepen al jaren voor extra carnavalssfeer en afwisseling. De categorieën individuelen (1 persoon) en kleine loopgroepen (2 tot en met 6 personen) zijn opgenomen met een apart prijzengeldbudget en jurering. Op maandag kan men zich voor deze categorie tot 12.00 uur aanmelden bij het inschrijfbureau in MFA Hart van Hapert aan de Oude Provincialeweg in Hapert. 

Bereikbaarheid
Voor bezoekers is parkeren mogelijk op het industrieterrein van Hapert. We willen u vragen om zoveel mogelijk per fiets naar Hapert te komen indien mogelijk. Ook de streekbus rijdt vanaf 10.30 uur niet meer door het dorp. Busreizigers kunnen in- en uitstappen bij de tijdelijke opstapplaats langs de N-284 nabij garagebedrijf Van Mossel. Pas vanaf 18.00 uur, als de totale optocht het dorp uit is, zullen de bussen weer volgens het normale route-schema rijden.

Toiletten en eetkramen
Voor deelnemers en publiek staan er bij café het Pleintje extra toilet voorzieningen. Als eetkramen zijn de loempiakraam van mevrouw Bui, de oliebollen/gebakkraam van Maasakkers en horeca gelegen aan het parcours waaronder Cafetaria Het Smulhuis aan de Nieuwstraat beschikbaar. Tijdens de optocht zal er een kar meerijden waar koffie en thee gekocht kan worden. Heerlijk om even op te warmen tijdens het kijken van de optocht.

Prijsuitreiking
Na afloop van de KempenOptocht vindt er in MFA Hart van Hapert een carnavalsfeest plaats. Tussen het feesten door kunnen deelnemers en toeschouwers nabuurten over de optocht en zeveren over welke creatie het mooiste of meest indrukwekkende was. Na het beraad van de jury zal om 19.30 uur in de grote zaal gestart worden met de feestelijke prijsuitreiking. Iedere deelnemer krijgt hierbij een “moment of fame” op het podium. 

Bezoekers wordt vriendelijk gevraagd op tijd te komen en zich te houden aan richtlijnen van politie en organisatie. Het gebruik van confetti-spuitbussen is zeer hinderlijk voor de deelnemers en is daarom verboden! Bij de KempenOptocht zullen foto- en filmopnames gemaakt worden. Daarbij is het onvermijdelijk dat publiek in beeld komt. De beelden worden enkel gemaakt voor journalistieke en artistieke doeleinden. Met de beelden wordt zorgvuldig omgegaan en worden niet gedeeld met commerciële partijen.

Samen met de strijd om de grootste prijzen neemt ook dit jaar de gezelligheid weer een centrale plaats in. Als iedereen in de juiste carnavalsstemming naar Hapert komt, dan wordt de jubileum editie van de KempenOptocht voor zowel deelnemers, publiek als organisatie ongetwijfeld weer een feestelijk en geslaagd evenement. 

Wij danken u voor de medewerking en voor uw begrip en wensen u veel kijkplezier toe tijdens de 33ste KempenOptocht.